Barn og dans

Fra barn er små begynner kroppen å bevege seg til rytmer. Litt bevegelse av skuldrene frem og tilbake, og mer armer og ben etterhvert som de vokser til. Om du velger å jobbe som koreograf i fremtiden så er det en fantastisk måte å bruke evnene din til å sette sammen trinn, rytmer, og musikk til din egen dans.

Både fysiske og psykiske fordeler

Gjennom dans og bevegelse utvikles kroppens smidighet og kroppsholdning. Nesten alle muskler er i bruk, og kroppens motoriske evner utvikles til å lære god bruk av kroppen. Vi begynner tidlig å bevege kroppsdeler og dansing fortsetter å styrke musklene våre. Dans styrker balanse og koordinering. Det er moro og lar barnet være kreativ samt bevege seg til artige rytmer og synge av full hals. De viktigste årene for å lære om de mange positive fordelene dans har er nettopp når de er unge.

Koreografi

Det er aldri lett å skulle danse til koreografi første gang du prøver det. Kroppen trenger litt grunnleggende på plass og dette er noe du kan skaffe deg i oppvekstårene. Alle som blir koreograf har ikke alltid visst at det var dette de ville bli. Noen utvikler seg i dansen, og de får litt mer ekstra interesser for alle spørsmålene ved dans. Hvorfor har vi disse dansetrinnene? Hvordan kan vi si “elsker” med dans? Hva slags musikk til dansen? Hvordan, og hvorfor er like viktige for deg som de enkle stegene i dansen. Drømmen om å sette sammen et stykke musikk med utvalgte dansesteg er for mange en stor drøm. 

Livet som koreograf er spennende og lærerikt. Enten det er barn og unge, eller ungdom og voksne, er det mye musikk og dansesteg som kan settes sammen. Som koreograf er du mesteren som organiserer et budskap med “moves” og musikk. Det er opp til deg og skape et mesterverk.