Dansekultur i Norge

Det finnes faktisk en rekke dansearrangementer ute i Norges land og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dem.

Festivaler

Det finnes så mange festivaler der ute som du bør prøve deg på. Enten du vil se på dans eller du vil delta selv. Vi kan blant annet nevne festivalen Ravnedans, som virkelig prøver å utfordre hvordan mennesker ser på dans. Det er et utrolig spennende konsept som vi liker svært godt!

Trening

Er du interessert i dans? Da er det nok spennende for deg å vite at du mest sannsynlig kan begynne på dansetrening i området der du bor. Dette er jo noe vi absolutt anbefaler. Kanskje du har lyst til å begynne på ballett. Eller kanskje du foretrekker pardans? Det finnes ofte såkalte “prøverunder” når det kommer til dans, slik at du ikke trenger å gå på en bom. Det som er sikkert er at pardans har blitt utrolig populært etter at Skal vi danse kom på skjermene.

Dans som del av kultur

Vi kan lære masse om Dans i kultur og om andre land ved å se på deres tradisjonelle danser. I Norge så skjønner vi jo også en del om norsk kultur når vi ser bygdedans. Det er ganske festlig!

Dans i musikaler

Det å se på dans som en del av musikaler og andre forestillinger er også utrolig gøy. Dette er en type kultur som virkelig får deg til å sette pris på danserne og hvor stor del de faktisk spiller som en del av forestillingen.

Dans i musikkvideoer

Musikk og dans passer jo sammen som hånd i hanske. Derfor er det naturlig at det brukes mye dans som en del av musikkvideoer. Det er gøy å lære seg disse dansene og vi har jo for eksempel BliME-dansen som NRK gjør populær hvert eneste år!