Hvorfor god holdning er viktig

Når det kommer til dansing, så er god holdning utrolig viktig. Det kan også hjelpe deg når det kommer til din generelle helse. I denne artikkelen skal vi gå inn på hvorfor god holdning er viktig!

I hverdagslivet

De fleste av oss vet hvor viktig god holdning er, fordi de fleste av oss jobber i en jobb der man sitter på data på et kontor. Da er det lett å få en holdning der man sitter fremoverlent. Dette er ikke så bra for skuldrene, eller nakken. Mange kaller det såkalt mobilnakke. Dette kan man heldigvis endre på!

Når man danser

Når man danser for eksempel ballett kan man fort legge merke til gode holdninger. Dette fordi posisjonene utføres på en riktig måte. Når det kommer til dans er det utrolig viktig å øve på individuelle positurer før man øver på det som en sammensatt dans. Dette gjør at du har kontroll på bevegelsene dine og at posituren din blir så bra som den kan være.

Hvordan forbedre holdningen sin?

Måten du forbedrer holdningen din på er å trene mer, men gjøre det riktig. Det kan for eksempel lønne seg å besøke en fysioterapeut eller lignende som kan hjelpe deg med øvelser som kan gjøre stor forskjell med holdningen din.

Det som er så rart med holdningen er at du egentlig ikke merker den, før den er ukomfortabel. Når du først begynner å trene holdningen din, vil du merke at musklene først blir veldig anspente, men det som også er rart er at de samtidig blir mer avslappede.

Før og etter-bilde

Vi anbefaler deg å ta et bilde av holdningen din før du begynner med positur- og holdningstrening. Da er det utrolig lett å se hvor stor forskjell trening kan gjøre. Dette er et gøy prosjekt som vi virkelig anbefaler deg å prøve!